1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت >
  4. بهداشت و پیشگیری >
  5. غذا و تغذیه
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    مونا پورقادری

    6 آبان 1396 ساعت 14:13

    اگرچه بر پایه گزارش‌های بین‌المللی ادعا می‌شود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و به‌طور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ می‌دهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.

  • مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مونا پورقادری

    7 اردیبهشت 1396 ساعت 05:24

    تغذیه پیشگیرانه به‌عنوان بخشی از علم تغذیه عبارت است از پیشگیری از بیماری‌ها یا به تعویق‌انداختن شیوع آن‌ها و یا کاهش شدت بیماری و مشکلات مرتبط با آن‌ها از طریق مدیریت تغذیه‌ای. هدف اصلی تغذیه پیشگیرانه کمک به افراد برای داشتن زندگی طولانی و سالم است: یعنی رسیدن به پایان زندگی در سلامت کامل و یا حداقل در بهترین شرایط سلامتی ممکن به‌واسطه تغذیه صحیح.

  • هدفمندسازی یارانه غذا در ایران: چالش‌ها و راهکارها

    هدفمندسازی یارانه غذا در ایران: چالش‌ها و راهکارها

    علی پزشکی

    2 اردیبهشت 1396 ساعت 19:17

    بررسی نظام یارانه کالاها و خدمات کشورمان نشان می‌دهد که برخلاف بسیاری از کشورها، سهم عمده یارانه‌ها را «یارانه مصرفی» تشکیل می‌دهد. دولت‌های ایران تا بدانجا پیش رفتند که اکنون بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های خرید گندم تا مرحله تحویل آرد به نانوایان را برعهده گرفته‌اند. به نظر می‌رسد مانع اصلی در اجرای برنامه هدفمندی غذا در ایران، نگرانی دولتمردان کشورمان از واکنش منفی مصرف‌کنندگان به‌ویژه مصرف‌کنندگان شهری از اجرای اصلاحات در برنامه یارانه غذا است. در چنین شرایطی، گروه‌های صاحب منافع در داخل و خارج نظام اداری نیز ابعاد این مسئله را بزرگ می‌کنند و بدان دامن می‌زنند.

  • دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    علی پزشکی

    16 بهمن 1395 ساعت 18:04

    دیپلماسی غذایی به ساده‌ترین بیان، به دست آوردن ذهن و قلب مردم از طریق اشتها و علاقه آن‌ها به غذا است. غذا موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعۀ میزبان با گردشگران می‌شود. غذا یک زبان مشترک است و مهم‌تر این‌که یک حق جهانی است. مانند هر زبان دیگری برای ارتباط، اشتراک در احساسات، عواطف و هیجان به کار گرفته می‌شود. لذت غذا صرفاً به‌واسطه خوردن نیست بلکه به سبب اشتراک آن با دیگران نیز هست.

  • بحران جهانی امنیت غذایی و سیاست‌های پیشنهادی پیشگیرانه

    بحران جهانی امنیت غذایی و سیاست‌های پیشنهادی پیشگیرانه

    علی پزشکی

    28 آذر 1395 ساعت 20:10

    کمبود آب در کنار رشد جمعیت و افزایش سرانه مصرف به یکی از مشکلات مهم تبدیل شده است. نیم میلیارد از مردم دنیا در کشورهایی زندگی می‌کنند که به‌طور مزمن دچار کم‌آبی هستند و در سال 2050 این رقم به 4 میلیارد خواهد رسید. نه‌تنها به سبب تغییرات آب‌وهوا بلکه به دلیل استفاده بی‌رویه از آب رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و منابع زیرزمینی. در آن زمان کشاورزی که حدود 70% از آب شیرین را در دنیا مصرف می‌کند به نحو بارزی گران‌قیمت خواهد بود. رقابت برای زمین در آینده به احتمال زیاد مشکل قابل‌توجهی است.

  • جمع ‏پذیری امنیت غذایی و خودکفایی برای ایران 1404؟

    جمع ‏پذیری امنیت غذایی و خودکفایی برای ایران 1404؟

    عبدالمجید مهدوی دامغانی

    12 مرداد 1393 ساعت 18:47

    دستیابی به امنیت غذاییِ پایدار مهم‏ترین رسالت بخش کشاورزی است. تأمین امنیت غذایی نیز یک وظیفة حاکمیتی است و بنابراین نظام سیاسی هر کشور مسئول تأمین امنیت غذایی محسوب می‏‌شود.
    در این حوزه و طی سه دهة گذشته سیاستگذاران کشور به دنبال دستیابی به دو هدف بوده‌‏اند: «دستیابی به امنیت غذایی» و «خودکفایی در امنیت غذایی». پرسش اساسی نوشتار حاضر این است که برای ایران امروز و با چشم‌‏انداز موقت ایران 1404، آیا این دو هدف جمع‌‏پذیرند یا مانعه‌‏الجمع؟ تأکید می‌‏شود این نوشتار بر اساس وضعیت موجود کشور و با نگاهی به وضعیت آیندة آن نوشته‌شده و مربوط به ایران است.