1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت >
  4. بهداشت و پیشگیری
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • آیا ایرانیان شبه‌گیاه‌خوار بودند؟

    آیا ایرانیان شبه‌گیاه‌خوار بودند؟

    میثم کریمخانی مهدی صیادی ویلم فلور

    17 بهمن 1397 ساعت 23:33

    مقاله‌ی حاضر، ترجمه‌ی متن سخنرانی ویلم فلور در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. مطالب مطرح‌شده در این مقاله، نیازمند نقد و بررسی بیشتر است. امید است که در این زمینه شاهد پژوهش‌های غنی‌تر و پربارتری از سوی محققان تاریخ اجتماعی و جامعه‌شناسی تاریخی کشور باشیم. لازم به ذکر است، اجازه‌ی ترجمه و انتشار مقاله حاضر در سایت شمس از دکتر فلور اخذ شده است.

  • کاهش پسماندهای غذایی و زمینه‌های سیاست‌گذاری‌

    کاهش پسماندهای غذایی و زمینه‌های سیاست‌گذاری‌

    مجید دکامین

    10 آذر 1397 ساعت 20:56

    ازآنجاکه هدر رفت مواد غذایی تأثیر مستقیمی بر امینت غذایی مردم فقیر، کیفیت و امنیت غذا و همچنین توسعه اقتصادی و محیط‌زیست دارد، نوشتار حاضر مروری بر مهم‌ترین اقدامات و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دنیا به‌منظور کاهش هدر رفت غذا دارد.

  • اهمیت سواد تغذیه‌ای در دستیابی به امنیت غذایی پایدار

    اهمیت سواد تغذیه‌ای در دستیابی به امنیت غذایی پایدار

    هادی ویسی شهروز عسکری‌فر مینا آقایی

    19 خرداد 1397 ساعت 13:56

    سواد تغذیه‌ای نقطه تلاقی بین دو حوزه امنیت غذایی اجتماعی و مهارت‌های غذایی است و در هر حوزه با روش‌های پیچیده ارتباط برقرار می‌شود. این حوزه‌ها در تعامل با یکدیگر بر افزایش سلامتی و رفاه عمومی افراد تأثیر می‌گذارند.

  • سیاست‌های پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان

    سیاست‌های پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان

    ندا عزالدین

    31 اردیبهشت 1397 ساعت 11:56

    افزایش عوارض چاقی به شکل بیماری‌های مزمن، بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جوامع بشری تحمیل کرده و به‌عنوان اپیدمی قرن حاضر و یکی از مهم‌ترین معضلات سیستم‌های سلامتی، خود را مطرح کرده است. این اپیدمی جهانی در کشورهای درحال‌توسعه و به‌خصوص کودکان از شدت و سرعت بالاتری برخوردار است.

  • بانک غذا؛ راهکار جهانی برای مبارزه با گرسنگی

    بانک غذا؛ راهکار جهانی برای مبارزه با گرسنگی

    علی پزشکی

    16 اردیبهشت 1397 ساعت 14:47

    بانک غذا سازمانی خیریه و غیردولتی است که به کسانی که در تهیه مایحتاج خوراکی خود مشکل‌ دارند، از طریق اهدای غذا کمک می‌کند. این نوع از بانک‌ها در سراسر دنیا با هدف جلوگیری از به‌هدررفتن غذاهای آماده و بسته‌بندی و توزیع غذا میان نیازمندان در راستای مبارزه با گرسنگی تأسیس‌شده‌اند.

  • مروری بر گزارش سال 2017 شاخص جهانی گرسنگی

    مروری بر گزارش سال 2017 شاخص جهانی گرسنگی

    علی پزشکی

    4 اردیبهشت 1397 ساعت 14:22

    هدف از تولید و انتشار شاخص جهانی گرسنگی (Global Hunger Index) این است که با ایجاد آگاهی و درک تفاوت‌های کشوری و منطقه‌ای گرسنگی، باعث اقداماتی در جهت کاهش گرسنگی شود؛ چرا که گرسنگی سلامت افراد جامعه را به مخاطره می‌اندازد و خود یکی از موانع توسعه محسوب می‌شود.

  • روز جهانی بهداشت ... از شعار تا عمل!

    روز جهانی بهداشت ... از شعار تا عمل!

    سهیلا رجایی

    21 فروردین 1397 ساعت 11:54

    سازمان بهداشت جهانی شعار سال 2018 را سلامت برای همه (Health for All) انتخاب کرده است. این سازمان در ادامه بیان می‌دارد که هر فردی در دنیای کنونی در حد توان خود بایستی نقشی در جهت تحقق این شعار ایفا نماید.

  • ضایعات غذایی در سطح خانوار

    ضایعات غذایی در سطح خانوار

    مونا پورقادری

    1 اسفند 1396 ساعت 21:26

    مطابق با گزارش‌های بین‌المللی، تقریباً یک‌سوم غذای تولیدشده در سراسر جهان به هدر می‌رود. تحلیل رفتار مصرف‌کننده با رویکردی اقتصادی می‌تواند گام مؤثری در جهت شناخت ماهیت و مدیریت پایدار ضایعات غذایی در سطح خانوار باشد.

  • غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    مونا پورقادری

    6 آبان 1396 ساعت 14:13

    اگرچه بر پایه گزارش‌های بین‌المللی ادعا می‌شود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و به‌طور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ می‌دهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.

  • مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مونا پورقادری

    7 اردیبهشت 1396 ساعت 05:24

    تغذیه پیشگیرانه به‌عنوان بخشی از علم تغذیه عبارت است از پیشگیری از بیماری‌ها یا به تعویق‌انداختن شیوع آن‌ها و یا کاهش شدت بیماری و مشکلات مرتبط با آن‌ها از طریق مدیریت تغذیه‌ای. هدف اصلی تغذیه پیشگیرانه کمک به افراد برای داشتن زندگی طولانی و سالم است: یعنی رسیدن به پایان زندگی در سلامت کامل و یا حداقل در بهترین شرایط سلامتی ممکن به‌واسطه تغذیه صحیح.

  • دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    علی پزشکی

    16 بهمن 1395 ساعت 18:04

    دیپلماسی غذایی به ساده‌ترین بیان، به دست آوردن ذهن و قلب مردم از طریق اشتها و علاقه آن‌ها به غذا است. غذا موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعۀ میزبان با گردشگران می‌شود. غذا یک زبان مشترک است و مهم‌تر این‌که یک حق جهانی است. مانند هر زبان دیگری برای ارتباط، اشتراک در احساسات، عواطف و هیجان به کار گرفته می‌شود. لذت غذا صرفاً به‌واسطه خوردن نیست بلکه به سبب اشتراک آن با دیگران نیز هست.