1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • سیاست‌های پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان

    سیاست‌های پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان

    ندا عزالدین

    31 اردیبهشت 1397 ساعت 11:56

    افزایش عوارض چاقی به شکل بیماری‌های مزمن، بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جوامع بشری تحمیل کرده و به‌عنوان اپیدمی قرن حاضر و یکی از مهم‌ترین معضلات سیستم‌های سلامتی، خود را مطرح کرده است. این اپیدمی جهانی در کشورهای درحال‌توسعه و به‌خصوص کودکان از شدت و سرعت بالاتری برخوردار است.

  • بانک غذا؛ راهکار جهانی برای مبارزه با گرسنگی

    بانک غذا؛ راهکار جهانی برای مبارزه با گرسنگی

    علی پزشکی

    16 اردیبهشت 1397 ساعت 14:47

    بانک غذا سازمانی خیریه و غیردولتی است که به کسانی که در تهیه مایحتاج خوراکی خود مشکل‌ دارند، از طریق اهدای غذا کمک می‌کند. این نوع از بانک‌ها در سراسر دنیا با هدف جلوگیری از به‌هدررفتن غذاهای آماده و بسته‌بندی و توزیع غذا میان نیازمندان در راستای مبارزه با گرسنگی تأسیس‌شده‌اند.

  • مروری بر گزارش سال 2017 شاخص جهانی گرسنگی

    مروری بر گزارش سال 2017 شاخص جهانی گرسنگی

    علی پزشکی

    4 اردیبهشت 1397 ساعت 14:22

    هدف از تولید و انتشار شاخص جهانی گرسنگی (Global Hunger Index) این است که با ایجاد آگاهی و درک تفاوت‌های کشوری و منطقه‌ای گرسنگی، باعث اقداماتی در جهت کاهش گرسنگی شود؛ چرا که گرسنگی سلامت افراد جامعه را به مخاطره می‌اندازد و خود یکی از موانع توسعه محسوب می‌شود.

  • روز جهانی بهداشت ... از شعار تا عمل!

    روز جهانی بهداشت ... از شعار تا عمل!

    سهیلا رجایی

    21 فروردین 1397 ساعت 11:54

    سازمان بهداشت جهانی شعار سال 2018 را سلامت برای همه (Health for All) انتخاب کرده است. این سازمان در ادامه بیان می‌دارد که هر فردی در دنیای کنونی در حد توان خود بایستی نقشی در جهت تحقق این شعار ایفا نماید.

  • عمده‌ترین مسائل کشور در حوزه نظام سلامت

    خلاصه کتاب مهم مرکز پژوهش‌های مجلس (6)

    عمده‌ترین مسائل کشور در حوزه نظام سلامت

    5 فروردین 1397 ساعت 11:34

    مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال 1395 کتاب مهمی با عنوان «عمده‌ترین مسائل کشور: اولویت‌ها و راهبردهای مجلس شورای اسلامی در دوره دهم» منتشر کرد که به تدریج خلاصه‌ی هر یک از بخش‌های موضوعی آن در شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی منتشر می‌شود.

  • ضایعات غذایی در سطح خانوار

    ضایعات غذایی در سطح خانوار

    مونا پورقادری

    1 اسفند 1396 ساعت 21:26

    مطابق با گزارش‌های بین‌المللی، تقریباً یک‌سوم غذای تولیدشده در سراسر جهان به هدر می‌رود. تحلیل رفتار مصرف‌کننده با رویکردی اقتصادی می‌تواند گام مؤثری در جهت شناخت ماهیت و مدیریت پایدار ضایعات غذایی در سطح خانوار باشد.

  • چالش‌ها و راهکارهای طرح تحول سلامت

    وزارت امور اقتصادی و امور دارایی گزارش کرد:

    چالش‌ها و راهکارهای طرح تحول سلامت

    25 بهمن 1396 ساعت 09:12

    دفتر تحقیقات و سیاست‌های مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در آبان ماه 1396 گزارشی با عنوان «بررسی طرح تحول سلامت: چالش‌ها و راهکارها» منتشر کرد که در آن عمدتا چالش‌های مالی طرح تحول سلامت بررسی شده است.

  • غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    مونا پورقادری

    6 آبان 1396 ساعت 14:13

    اگرچه بر پایه گزارش‌های بین‌المللی ادعا می‌شود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و به‌طور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ می‌دهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.

  • بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    سهیلا رجایی

    15 مهر 1396 ساعت 12:34

    در مقاله حاضر، دو الگوی تأمین مالی نظام سلامت یعنی الگوی بوریجی و الگوی بیسمارکی مختصراً معرفی شده است. تفاوت اصلی الگوی بیسمارکی با الگوی بوریجی در اجباری بودن پرداخت حق بیمه برای کلیه شهروندان است.

  • اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    سهیلا رجایی

    24 اردیبهشت 1396 ساعت 12:57

    سلامتی و اجرای سیاست‌های بهداشتی ره‌آوردی راهبردی در عرصه سیاسی یک کشور محسوب می‌شود. تأمین سلامتی، یک وظیفه‌ حاکمیتی تلقی می‌شود و سیاستمداران باید در حوزه سلامت مردم، بدون داشتن نگاهی سیاسی و سیاست‌زده در این حوزه فعالیت کنند. آنچه در اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده می‌شود، ارج‌نهادن به نیروی داخلی و حمایت همه‌جانبه از تولیدات سلامتی و ارتقادهنده‌ بهداشت عمومی و همچنین زایندگی علم داخلی در این عرصه است.