1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • ضایعات غذایی در سطح خانوار

    ضایعات غذایی در سطح خانوار

    مونا پورقادری

    1 اسفند 1396 ساعت 21:26

    مطابق با گزارش‌های بین‌المللی، تقریباً یک‌سوم غذای تولیدشده در سراسر جهان به هدر می‌رود. تحلیل رفتار مصرف‌کننده با رویکردی اقتصادی می‌تواند گام مؤثری در جهت شناخت ماهیت و مدیریت پایدار ضایعات غذایی در سطح خانوار باشد.

  • چالش‌ها و راهکارهای طرح تحول سلامت

    وزارت امور اقتصادی و امور دارایی گزارش کرد:

    چالش‌ها و راهکارهای طرح تحول سلامت

    25 بهمن 1396 ساعت 09:12

    دفتر تحقیقات و سیاست‌های مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در آبان ماه 1396 گزارشی با عنوان «بررسی طرح تحول سلامت: چالش‌ها و راهکارها» منتشر کرد که در آن عمدتا چالش‌های مالی طرح تحول سلامت بررسی شده است.

  • غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    مونا پورقادری

    6 آبان 1396 ساعت 14:13

    اگرچه بر پایه گزارش‌های بین‌المللی ادعا می‌شود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و به‌طور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ می‌دهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.

  • بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    سهیلا رجایی

    15 مهر 1396 ساعت 12:34

    در مقاله حاضر، دو الگوی تأمین مالی نظام سلامت یعنی الگوی بوریجی و الگوی بیسمارکی مختصراً معرفی شده است. تفاوت اصلی الگوی بیسمارکی با الگوی بوریجی در اجباری بودن پرداخت حق بیمه برای کلیه شهروندان است.

  • اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    سهیلا رجایی

    24 اردیبهشت 1396 ساعت 12:57

    سلامتی و اجرای سیاست‌های بهداشتی ره‌آوردی راهبردی در عرصه سیاسی یک کشور محسوب می‌شود. تأمین سلامتی، یک وظیفه‌ حاکمیتی تلقی می‌شود و سیاستمداران باید در حوزه سلامت مردم، بدون داشتن نگاهی سیاسی و سیاست‌زده در این حوزه فعالیت کنند. آنچه در اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده می‌شود، ارج‌نهادن به نیروی داخلی و حمایت همه‌جانبه از تولیدات سلامتی و ارتقادهنده‌ بهداشت عمومی و همچنین زایندگی علم داخلی در این عرصه است.

  • مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مونا پورقادری

    7 اردیبهشت 1396 ساعت 05:24

    تغذیه پیشگیرانه به‌عنوان بخشی از علم تغذیه عبارت است از پیشگیری از بیماری‌ها یا به تعویق‌انداختن شیوع آن‌ها و یا کاهش شدت بیماری و مشکلات مرتبط با آن‌ها از طریق مدیریت تغذیه‌ای. هدف اصلی تغذیه پیشگیرانه کمک به افراد برای داشتن زندگی طولانی و سالم است: یعنی رسیدن به پایان زندگی در سلامت کامل و یا حداقل در بهترین شرایط سلامتی ممکن به‌واسطه تغذیه صحیح.