1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    غذا به‌عنوان کالا یا حق؟

    مونا پورقادری

    6 آبان 1396 ساعت 14:13

    اگرچه بر پایه گزارش‌های بین‌المللی ادعا می‌شود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و به‌طور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ می‌دهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.

  • بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    بوریجی یا بیسمارکی؟ مسئله این است!

    سهیلا رجایی

    15 مهر 1396 ساعت 12:34

    در مقاله حاضر، دو الگوی تأمین مالی نظام سلامت یعنی الگوی بوریجی و الگوی بیسمارکی مختصراً معرفی شده است. تفاوت اصلی الگوی بیسمارکی با الگوی بوریجی در اجباری بودن پرداخت حق بیمه برای کلیه شهروندان است.

  • اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    اقتصاد مقاومتی: راهکار طلایی حوزه سلامت

    سهیلا رجایی

    24 اردیبهشت 1396 ساعت 12:57

    سلامتی و اجرای سیاست‌های بهداشتی ره‌آوردی راهبردی در عرصه سیاسی یک کشور محسوب می‌شود. تأمین سلامتی، یک وظیفه‌ حاکمیتی تلقی می‌شود و سیاستمداران باید در حوزه سلامت مردم، بدون داشتن نگاهی سیاسی و سیاست‌زده در این حوزه فعالیت کنند. آنچه در اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده می‌شود، ارج‌نهادن به نیروی داخلی و حمایت همه‌جانبه از تولیدات سلامتی و ارتقادهنده‌ بهداشت عمومی و همچنین زایندگی علم داخلی در این عرصه است.

  • مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مروری بر مفهوم تغذیه پیشگیرانه و تفاوت دو دیدگاه تقلیل‌گرایانه و کل‌نگر در این حوزه

    مونا پورقادری

    7 اردیبهشت 1396 ساعت 05:24

    تغذیه پیشگیرانه به‌عنوان بخشی از علم تغذیه عبارت است از پیشگیری از بیماری‌ها یا به تعویق‌انداختن شیوع آن‌ها و یا کاهش شدت بیماری و مشکلات مرتبط با آن‌ها از طریق مدیریت تغذیه‌ای. هدف اصلی تغذیه پیشگیرانه کمک به افراد برای داشتن زندگی طولانی و سالم است: یعنی رسیدن به پایان زندگی در سلامت کامل و یا حداقل در بهترین شرایط سلامتی ممکن به‌واسطه تغذیه صحیح.

  • هدفمندسازی یارانه غذا در ایران: چالش‌ها و راهکارها

    هدفمندسازی یارانه غذا در ایران: چالش‌ها و راهکارها

    علی پزشکی

    2 اردیبهشت 1396 ساعت 19:17

    بررسی نظام یارانه کالاها و خدمات کشورمان نشان می‌دهد که برخلاف بسیاری از کشورها، سهم عمده یارانه‌ها را «یارانه مصرفی» تشکیل می‌دهد. دولت‌های ایران تا بدانجا پیش رفتند که اکنون بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های خرید گندم تا مرحله تحویل آرد به نانوایان را برعهده گرفته‌اند. به نظر می‌رسد مانع اصلی در اجرای برنامه هدفمندی غذا در ایران، نگرانی دولتمردان کشورمان از واکنش منفی مصرف‌کنندگان به‌ویژه مصرف‌کنندگان شهری از اجرای اصلاحات در برنامه یارانه غذا است. در چنین شرایطی، گروه‌های صاحب منافع در داخل و خارج نظام اداری نیز ابعاد این مسئله را بزرگ می‌کنند و بدان دامن می‌زنند.

  • دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    دیپلماسی غذایی: فرصتی طلایی برای شکوفایی اقتصادی

    علی پزشکی

    16 بهمن 1395 ساعت 18:04

    دیپلماسی غذایی به ساده‌ترین بیان، به دست آوردن ذهن و قلب مردم از طریق اشتها و علاقه آن‌ها به غذا است. غذا موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعۀ میزبان با گردشگران می‌شود. غذا یک زبان مشترک است و مهم‌تر این‌که یک حق جهانی است. مانند هر زبان دیگری برای ارتباط، اشتراک در احساسات، عواطف و هیجان به کار گرفته می‌شود. لذت غذا صرفاً به‌واسطه خوردن نیست بلکه به سبب اشتراک آن با دیگران نیز هست.